luni, 7 iunie 2010

Timpul

Un moment, adica suma secundelor care incap intr-o amintire de exemplu, este deodata trecut, prezent si viitor.
Un moment poate fi:
a) Influentat din trecut.
b) Trait in prezent.
c) Inregistrat si analizat din viitor.
Doar daca ai o privire de ansamblu asupra tuturor momentelor poti sa traiesti coerent.

11 comentarii:

  1. un moment este... adierea usoara a gandurilor ce se cladesc in trecut, apoi cresc si se dezvola in prezent si vor murii in viitorul indepartat...

    Momentele sunt trairile noastre: ele se nasc in trecut, cresc si se vor maturiza in prezent, iar mai apoi in viitor vor dezvolta alte candiri. Ele nu mor niciodata... se vor renaste in alte si alte momente placute si surprinse de gandire:)
    p.s. scuze de greselile gramaticale

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt. ganduri!
    Importanta este esenta, greseli gramticale si nu numai facem toti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Timpul se traieste mereu la trecut....nefiind constienti de prezent,iar viitorul neexistand...
    Suntem suma propriilor deceptii!Cu visele mai usor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem suma propriilor experiente, ca deceptiile ne marcheaza mai puternic fiind negative este adevarat, dar toate ne marcheaza.
    Depinde de fiecare cum vede totul, mai bine zis ce are curajul sa vada din tot. Sa nu ai asteptari pt. a nu fi dezamagit este viziunea unui om deceptionat, dar nu este un mod viabil de viata!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am zis asta...deceptiile te marcheaza pt ca te fac sa te uiti inapoi,sa te opresti din drum...rea;lizarile te cresc,si devii mare!
    Sa nu te mai astepti la nimic ANUME insemna sa traiesti clipa,cu planuri minimale,inerente oricarei ratiuni....si sa faci ce-i mai bine cu ce ti s-a dat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oricine are libertatea propriei viziuni...

    RăspundețiȘtergere
  7. Trecutul şi viitorul nu există. Doar prezentul; totul este simultaneitate. Poate că nu există nici timpul. Poate că e doar un fel de simţ al nostru, un instrument care ne ajută să interacţionăm cu universul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana,nu exista trecutul?Dar l-ai trait...
    Alin,toti suntem niste...viziuni!De n-am fi liberi am fi niste yes-men!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Diana Alzner:
    Timpul este un termen cu care delimitam perioada dintre inexistenta dinainte de a fii si cea de dupa. Sunt sigur ca timpul exista, drept dovada schimbarea cauzata de imbatranire, transformarea cateodata ireversibila a... tot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Rodica, sti vechiul exemplu cu copacul care cade in padure... ori faptul ca exista mai multe lungimi de unda decat poate ochiul uman sa receptioneze, ei bine viitorul, chiar daca poate ca nu o sa mai existe pt. tine, chiar daca nu-l poti vedea decat atunci cand devine prezent, va exista oricum, cu sau fara tine, deci iti esti datoare ca macar sa incerci sa-l influentezi in directia dorita!

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am zic ca nu o sa mai existe...cica"acum/aici"nu exista..va exista cand va deveni prezent...cum vad ca ai zis si tu!
    Ce pot eu influenta ramane de vazut!

    RăspundețiȘtergere