duminică, 29 august 2010

Poarta spre libertate - Rene Magritte





Daca, din cand in cand, spargi imaginea din mintea ta asupra realitatii, ai ocazia sa o reanalizezi, sa creezi una noua, atunci ai gasit cheia portii catre libertate.

7 comentarii:

  1. E vorba de tiparele pe care si le face fiecare in minte si care ne tin inchisi, ma tot gandesc la tablul acesta de cand l-am vazut prima oara, iar acum mi-a aparut in minte dintr-o data ce vrea sa exprime. Unii proceseaza mai greu si cand te gandesti ca titlul trebuia sa-mi dezlege totul instantaneu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fie poarta de scapare fereastra,locul prin care evadeaza sufletul?Daca jos e un hau?Usa,ar fi fost mai buna,dar evadarea nu mai era asa de...vizibila,cred!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu vreau să evadez decât din tipare şi din ideile preconcepute... îmi limitează libertatea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare destul de violenta evadarea asta. Probabil asta apare dupa mai multe incercari fara succes de a iesi pe usa din fata. La o adica, orice forma de evadare este functionala atata timp cat ne aduce libertatea de care avem nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu îmi place termenul de evadare. Eu nu încerc să evadez de niciunde, pur şi simplu am explicat ce cred eu că a vrut artistul să exprime prin intermediul tabloului.

    RăspundețiȘtergere